Kuormalavahylly - lisävarusteilla työturvallisuutta

24 May 2022
 Kategoriat: , Blog

jaa  

Puinen kuormalava on meille kaikille varmasti tuttu näky. Kuormalavoihin törmäät rautakaupoissa, supermarketeissa ja niistä rakentuu myös trendikkäät pihakalusteet. Kuormalava on tarkoitettu trukilla nostettavaksi ja siirrettäväksi, tästä syystä sen alapuolella on välituet. Kuormalavahyllystö on yksinkertaisesti varastointijärjestelmä, jossa kuormalavahyllyt varastoidaan riveihin metallihyllyille. Järjestelmissä on useita hyllytasoja, joihin trukilla pääsee käsiksi. Näitä järjestelmiä käytetään lisäämään varastointitiheyttä, käyttämällä hyväksi varaston huonekorkeutta. Kuormalavahyllyt ovat monipuolinen tapa varastoida lavatavaraa, sillä hyllykokonaisuudet voidaan suunnitella joustamaan tilan mukaan sekä tarjolla on useita lisäosia, joilla varastoa saadaan mukautettua vielä entisestään tarpeiden mukaiseksi.

Lisävarusteita on runsaasti saatavilla ja niiden tarkoitus on estää tapaturmia

Hyllyjärjestelmiin lisätään usein lisävarusteita, joilla järjestelmää voidaan parantaa vielä entisestään vastaamaan paremmin varaston tarpeita. Esimerkiksi turvallisuuteen liittyviä lisäosia on paljon tarjolla, näitä ovat esimerkiksi törmäyssuojat. Törmäyssuojan eli törmärin tehtävä on säästää kuormalavahyllyjä trukkien aiheuttamilta kolhuilta. Kun kuormalavahyllyn pylväät suojataan, se tuo lisä työturvallisuutta ja estää vahinkojen tapahtumista. Turvallisuus onkin yksi tärkeimmistä huomioon otettavista asioista, kun aletaan suunnittelemaan kuormalavahyllyvarastoa. Kun trukki ei pääse vahingossa törmäämään hyllykköön, pienentyy tavaroiden putoamisriski huomattavasti. Koska kuormalavahyllyjä on saatavilla useita eri malleja sekä kokoja, ne ovat erittäin joustava varastointivaihtoehto. Tarjolla on myös vetotasoja, jotka lisäävät ergonomiaa sekä tuottavuutta poimittaessa varastoitavia tuotteita kuormalavoilta. Peltitasot ja hyllyritilät estävät tavaroita putoilemasta. Verkkotasoja on saatavilla erilaisilla vahvuuksilla ja niihin on laajalti saatavilla myös jakajia. Kuormalavahyllyjärjestelmiin on saatavilla myös useita muita lisävarusteita, kuten tunnelisuojia, vaakapalkkien varmistimia, takarajoittimia ja välipalkkeja. Kaikki riskit on oikeastaan otettu huomioon, kuten hyllyjen kestävyys sekä tavaroiden putoaminen.  

Kuormalavahylly varaston suunnittelu on tarkkaa puuhaa  

Kuormalavahyllystö on varastointi alan suosituin ja monipuolisin säilytysratkaisu. Se tarjoaa tehokasta tilankäyttöä ja välittömän pääsyn jokaiseen varastoituun kuormaan, minkä tahansa trukin avulla. Tämän tyyppistä hyllystöä on saatavana kestävänä, helposti puhdistettavana rakenneteräksenä, joka on ihanteellinen elintarvikkeiden säilytykseen. Kuten varmasti jo huomaatkin tutustuttuasi enemmän varaston rakentamiseen, kuormalavahyllyvaraston suunnittelu ei olekaan niin yksinkertaista kuin ensin ajattelisi. Kannattaa siis antaa ammattilaisen hoitaa varaston rakennus sekä suunnittelu. Joskus tarjolla on myös käytettyjä hyllyjä, jotka ovat aivan yhtä turvallisia mutta hieman edullisia hinnaltaan. Naakan Asennuspalvelu tarjoaa uudet ja käytetyt varastohyllyt räätälöitynä tarpeisiisi.