Vedensuodatin hinta – mikä on sopivan hintainen vedensuodatin

6 June 2023
 Kategoriat: Home & Garden, Blog

jaa  

Noin kaksi kolmasosaa ihmiskehosta koostuu vedestä, joten luonnollisesti riittävä nesteen saaminen päivittäin on tärkeää. Riittävä veden juonti voi edistää sydämen terveyttä, pitää yllä hyvää mielialaa ja kirkastaa ihoa, ja se voi myös nostaa merkittävästi energiatasoa. Riittävän veden juomisen etuja on tutkittu ja dokumentoitu hyvin ja se on noin kaksi litraa päivässä, mutta onko tärkeää suodattaa juomavesi tai talousvesi? Tällä kertaa blogissa on aiheena veden suodattaminen. Tarjolla on suuri valikoima suodattimia ja, kun kirjoittaa selaimen hakukenttään "vedensuodatin hinta" tulee sillä monenlaisia vedensuodattimia. Miten löytää juuri itselle tai omaan kotiin sopiva veden suodatin ja ratkaiseeko vedensuodattimen hinta sen laadun? Tätä pohdimme myös tämänkertaisessa kirjoituksessa.

Onko veden suodattaminen tarpeellista?

Monet meistä etsivät yhä enemmän tietoa vedensuodattimista parantaakseen kuluttamamme veden laatua. Tässä kohtaa täytyy sanoa, että Suomessa ja myös monessa muussa Euroopan maassa on erittäin korkeat laatuvaatimukset vesijohtovedelle, ja vettä on turvallista juoda hanasta, mutta voisiko laatua suodattamalla vielä parantaa ja onko se tarpeen? Suomen vesiyhtiöt käsittelevät ja puhdistavat veden laadukkaasti ja yleensä se on erittäin hyvälaatuista lähtiessään vesilaitokselta. Mutta silti puhdistettu vesi ei välttämättä ole aina niin puhdasta kuin luulisi. Veden puhdistamiseen ja käsittelyyn käytetään useita prosesseja: raakavesi alkaloidaan, siitä poistetaan rauta ja magnaani ja se desinfioidaan. Lähtiessään vesilaitokselta vesi on siis yleensä puhdasta, mutta vesi kulkee kilometrien pituisen putkilinjan läpi kotikraanaan ja saattaa joutua kosketuksiin epäpuhtauksien kanssa matkan varrella. Vedensuodatin puhdistaa vedestä epäpuhtaudet, joita siihen on mahdollisesti putkistosta kertynyt.

Vedensuodatin hinta – onko kallis veden suodatin halpaa parempi?

On mahdollista säästää rahaa pitkällä aikavälillä käyttämällä vedensuodatinta varsinkin silloin, jos tapana on kuluttaa rahaa kalliiseen pulloveteen. Jos ostat ikuisesti pullotettua vettä välttääksesi hanasta, vedensuodatin voi maksaa itsensä takaisin hetkessä. Pullotetun veden ostamisen välttäminen voi säästää satoja puntia vuodessa. Vettä voi suodattaa monella eri tavalla, joten suodattimen hinta riippuu pitkälti siitä, millä tavalla vettä suodatetaan. Yleensä voi kuitenkin ajatella niin, että laadukkaammat filtterit valmistetaan kestävämmistä materiaaleista ja huolellisemmin, joten siitä kertyy myös filtterille lisää hintaa. Kannattaa testata erilaisia ratkaisuja, koska suodattimen valintaan vaikuttaa myös se, minkälaisia epäpuhtauksia sillä halutaan vedestä poistaa. Jalovesi Oy tarjoaa vedensuodattimet moneen tarpeeseen.