Miksi talon numerokyltti on tärkeä?

21 January 2021
 Kategoriat: Home & Garden, Blog

jaa  

Jokainen, jolla on oma talo tai asunto, saa joskus postia. Ja jokainen, joka vastaanottaa postia, tietää, että näkyvä talon numerokyltti on tärkeä. Muussa tapauksessa voi hyvinkin käydä niin, että postisi joutuu väärälle henkilölle tai palautuu lähettäjälle. Usein postinkantajat eivät ala oikeaa taloa etsimällä etsimään. Joissakin maissa nämä numerot annetaan valtion puolesta eikä niitä voi itse päättää. Kansainvälisesti on olemassa sääntö, että talon numeron on oltava pysyvästi ja selvästi näkyvissä itse talossa tai vähintäänkin kiinteistön rajalla. Ensimmäiset talon numerot harjattiin talojen seiniin säänkestävällä maalilla. Vasta myöhemmin käsinmaalatuista numeroista siirryttiin seinään asennettaviin kyltteihin.

Mistä materiaaleista numerokylttejä valmistetaan?

Useimpien talojen numerokyltit on valmistettu emalista. Usein niissä on mustaa kirjoitusta valkoisella taustalla tai valkoista kirjoitusta sinisellä taustalla. Tyyli on myös kulttuurisidonnainen, eli eri maissa on hieman erilaisia tapoja. Valkoiset numerot mustalla taustalla ovat melko harvinaisia ​​Euroopassa, vaikka toki tällaisiinkin saattaa törmätä. Yritysrakennuksissa on myös mahdollista, että talonumero on samassa paikassa kuin logo, osoite tai rakennuksen nimi.

Voit kuitenkin valita myös perusversiota koristeellisemman kyltin. Myös tällaisissa kylteissä on numeron oltava selvästi näkyvissä, mutta materiaali voidaan valita vapaasti. Muovi, puu, keramiikka tai takorauta ovat suosittuja vaihtoehtoja. Numeron lisäksi kyltti voi olla valaistu ja siihen on voitu kirjoittaa vaikkapa nimi tai katuosoite. Aikaisemmin valaistuksen mahdollisti kyltin yläpuolelle asennettu lamppu. Nykyään on olemassa kylttejä, joissa on sisäänrakennetut LED-valot. Tällöin joko vain numero itse tai koko merkki on valaistu.

Mitkä muodot ovat mahdollisia?

Kuten kyltin väritys, on sen muoto niin ikään jonkin verran sidoksissa kulttuuriin. Mitään tarkkoja sääntöjä ei kuitenkaan ole, vaan talon omistajalla on asiassa vapaat kädet. Usein valitaan suorakulmaisia vaihtoehtoja, mutta myös pyöreät tai jopa pelkästään numeroiden muotoiset kyltit ovat mahdollisia. Tärkeintä on, että kyltti on sopivan kokoinen ja teksti näkyy selkeästi. On myös tärkeää varmistaa, ettei kyltin edessä ole mitään mikä estää näköyhteyden. Tarkista siis talon numerokyltti säännöllisin väliajoin, jotta postinkuljettaja, vieraat tai vaikkapa hälytysajoneuvot löytävät tarvittaessa paikalle. Kylttejä valmistaa esimerkiksi Hannah Hoijar.