Kylpyhuoneen laatat ja muut märkätilan remonttivalinnat

26 March 2020
 Kategoriat: Home & Garden, Blog

jaa  

Onko kylpyhuoneremontti suunnitteilla? Jos näin ja olet jo hieman ehtinyt tutustua sisustusliikkeiden valikoimaan, on saattanut pieni hämmennys ja valinnanvaikeus jo herätä. Valikoimaa tässä puolessa on paljon niin laatoissa, niiden eri materiaaleissa ja väreissä. Kuten myös kalusteissa, suihkuseinissä ja muissa tilaratkaisuissa. Tässä kirjoituksessa on tarkoitus antaa hieman vinkkejä siihen, millä perustein vaihtoehtoja kannattaa käydä läpi ja tehdä valintoja.

 

Kylpyhuoneen laatat ja muut pintamateriaalit

Tämä on se kohta, johon kannattaa käyttää eniten aikaa ja päänvaivaa. Päätökset kannattaa miettiä niin, että lopputulos on kestävä, niin kulutuksen kuin ajankin suhteen. Kylpyhuoneen laattoja varsinkaan haluaa lähteä edes useammankaan vuoden välein vaihtamaan.

Ensin on hyvä lähteä liikkeelle siitä, mikä värimaailma ja minkä materiaalin tuntu miellyyttää. Tähän hyvänä apuna ovat erilaiset kuvasivustot, joissa voi etsiä inspiraatiota toisten kylpyhuoneista. Sitten kun silmää miellyttävät kuvat on valittu, voikin jo käydä alan liikkeessä juttelemassa ammattilaisen kanssa. Hän voi kertoa lisää kuvassa olevista materiaaleista ja näyttää paikan päällä miltä laatta oikeasti näyttää ja tuntuu. Tässä kohtaa jo moni vaihtoehto karsiutuu ja valinnat helpottuvat. Muista ottaa mitat kylpyhuoneesta mukaan, niin myyjä voi samalla laskea tarjouksen laatoille. Voit ottaa sitten valinnat ja tarjoukset mukaan kotiin vielä mietittäväksi.

On tietysti myös olemassa muita vaihtoehoja kuin laatta. Voit tutustua myös erilaisiin muovilattioihin ja muihin märkätilaan sopiviin materiaaleihn. Myös märkätilaan sopivia muovitapetteja löytyy.

 

Suihkuseinää vai ei?

Sitten kun laatat on päätetty, on hyvä tuumia tarvitseeko suihkuseinää tai muuta tilanjakajaa. Nykyisin kauppojen valikoimista löytyy paljon erilaisia seiniä, lasisia kuin muitakin materiaaleja. Seiniä voi saada myös täysin kustomoituna erilaisilla reunoilla ja kuvioituna.

 

Millaiset kalusteet?

Sama juttu kuin laattojen kohdalla, kannattaa inspiroitua netissä ensin, ja ottaa taas kuvat mukaan kauppaan. Ulkonäön lisäksi tässä kannattaa miettiä käytännöllisyyttä. Muun muassa erityisesti kannattaa pohtia kuinka paljon säilytystilaa tarvitaan, pitääkö pesukonetta integroida tai vaikkapa onko lavuaarin koolle tai tasojen korkeudelle erityistoiveita.

Vaikka vaihtoehtoja on paljon, niin onneksi netistä löytyy paljon ideoita ja sisustusliikkeiden myyjien asiantuntemus on aina käytössäsi. Kylpyhuoneen laattojen kohdalla voit kääntyä esimerkiksi Vehoniemen Sora Oy:n puoleen Pirkanmaan alueella.